Ritverslagen van 2024.


Op deze pagina kan U al onze verslagen van gereden ritten nalezen. 
Meest recente verslag staat steeds bovenaan

De eerste en laatste 30 à 40 km worden de dorpen of steden niet meer vermeldt in de rit verslagen . Daarwe reeds 28 jaar aan het toeren zijn, en er geen nieuwe wegen worden aangelegd. Zijn deze wegen dik besmeurt door het rubber van onze banden. Dank zij de GPS krijgen we regelmatig ongekende oorden in het vizier, en dit vooral in de verdere oorden. BV. Ardenne, GHL en Duitsland de laatste twee vooral in de zomer. De ritverantwoordelijke, zijn de steunpilaren en fundamenten van ons Kwasiklupje! Dit samen met het bestuur dank hiervoor. DD

Vrijdag 8/03/2024 Oignies en Thierache 11 Moto's 267km - Jaak S.
Met 11 dappere motards, die de koude trotseren. Henri, Benny, Rina, Omer, Alex, Roger, Wim, Ghislain, Mario,Poetin en Jaak. Vertrokken voor een ritje van 267 km. Richting Geldenaken , Gembloux, Warnant. Iedereen smacht naar een warme koffie, maar iets wat op een café trekt is niet te vinden. Dit is echt het dood gat van België. Hoop op de weg naar Maredsous op de afslag naar Falaen. Geen leven in de brouwerij en dus ook geen koffie. Na enkele 10 tal km eindelijk. Wat smaakt dat lekkere kopje. Ondertussen warmer en warmer uiteindelijk tot 14 gr. Via cite de Maroc naar Hierges en zijn chateau. Wat een mooi plaatsje, Het kasteel van Hierges is een gedeeltelijk verwoest kasteel in de gemeente Hierges in het departement Ardennen in Frankrijk. Het is particulier bezit en staat sinds 1980 op de monumentenlijst van het Franse Ministerie van Cultuur. Onder de geur van de plaatselijke BBQ onze tweede stop. Via Hastière naar Dinant, Dorine, Nameche , het verloop van de Sansom volgen om te landen op het terras van Hannuit. Bedankt aan de bende om het weer aangenaam te kruiden.
Jaak S.
..
Maandag 4/03/2024. Met 12 motos Ronchamps 280km - jaak S.
Met volle goesting nam ik vandaag na lange tijd terug deel aan een rit in clubverband, aan het lokaal een druk gedoe. Meerdere motaars waren verzameld rond de splinter nieuwe Yamaha Ténéré 700 cc, met opmerkelijk het groter voorwiel vergeleken met de overige motos (gegevens voorband 90/90/21). De eigenaar was de ganse dag werken, Benny kreeg de toelating van zijn familielid te toeren met dat nieuwe machine. De invalswegen waren vlug achter ons, grondgebied van Amay pal door de Bois de Belegrange, In dalende formatie bereikte we Fraineux en de vallei van de Ourthe te Hamoir onze eerste stop. Over de brug van de Ourthe dat uit de kluiten gewassen bergske met wel 2 à 3 overzichtelijke weidse bochten. Een van de vele kleine dorpjes die we steeds doorkruisen My is er één van en doet zijn dorpsnaam bestaande uit slechts 2 letters doet alle eer aan! Wat nu volgt is een oase van groen, Izier > Bois de Haré > Odeigne > Bois de Odeigne > Bois de la Roche. Deze omgeving is een van de betere om volop te genieten van het moto rijden. De meerdere zaken op het pleintje van La Roche waren gesloten gelukkig waren er twee open. De moto's geparkeerd tussen de gigantische grote betonnen ballen. Hier onze tweede stop, die moto met dat grote voorwiel kreeg alle positieve commentaar wat het sturen betrof tijdens het gezellig onderonsje. Ene BMW RT dacht die betonnen ballen te verplaatsen bij vertrek echter dat viel tegen, moto op zijn zijde, een tweede poging mislukte eveneens moto terug op zijn flank en nam tijdens het kantelen een BMW GS eveneens mee tegen de vlakte. Dit zijn minpunten die kunnen gebeuren echter zonder beschadiging of letsels! Even terug de vallei van de Ourthe gevolgd. Alzo bereikte we Hardcourt > Beffe en Soy even langs heen Bois de Granddon > Maffe > Havelange > Evelette om te Andenne ons voor zien van de nodige natje's. Terug in het zadel op naar Hannuit- onze vierde stop, hier ontbraken drie motaars deze verwittigde voordien dat ze vroeger afhaakte. Niet één maar twee consumpties één van de uitzet en Jaak trakteerde ene op zijne verjaardag. Santé Jaak en bedankt voor de mooie rit.
Danny D.
..
Dinsdag 20/02/2024 Targnon 4 Moto's 249km - Jaak S.
Ik ben die vier stoere Kwasisten gaan uitwuiven, Jaak > Wim > Henri en Rina. Voor mij was de temperatuur aan de lage kant om en bij de 10°, en ik was niet alleen voor Pitje was het ook te fris. Alle lof vanwege de deelnemers voor deze aangename rit. (Nadien volgde het ritverslag van Jaak) waarvoor bedankt Jaak.
Danny D.

Ondanks een dinsdag en de natte wegen bij vertrek, en toch wel wat fris stonden we met 4 klaar om te vertrekken. Danny kwam ons uitwuiven. Henri, Wim, Rina en ik voor een ritje van 247 km tot Lincent. Vertrokken richting Landen, Hollogne- sur- Geer naar Verléine. Aan het kasteel van Jehay naar rechts om via de Chaussee de Romaine de Maas over te steken. Ondertussen hier en daar de zon en de wegen begonnen te drogen. Rotheux, Rimière eindelijk een eerste stop , wel is waar bij “ Le Boulanger”, als de mensen geen brood meer kopen, maken ze er hier maar een café van. Een heel lekkere koffie geserveerd gekregen, welke heel deugd deed. Verder naar Esneux waar we de Ourthe volgen tot Poulseur naar Mont. De bochtjes volgen hun nu in snel tempo op, en wat telt de wegen zijn nu droog. We komen in Hamoir, en wat opvalt dat er heel wat drankgelegenheden weg of gesloten zijn. En niet omdat het een dinsdag is. Via Werbomont , Targon aan de Ambléve naar Noncenvaux, waar nog steeds hopen afval liggen van de overstromingen, België schaam je, wel geld voor Oekraïne, niet voor onze eigen mensen. Naar Remouchamps tot Nessonvaux , bochtjes !, Soumagne naar de abdij van Val Dieu. Gelukkig drinken de paters altijd, zodat we hier onze tweede stop deden. Het valt op geestelijken de wijn drinken zijn niet zo braaf , als zij die bier drinken en maken. Via Oupeye naar de E40 en naar Hannuit. Waar we onze derde en vierde stop maakten. Veel gelachen, lekker genoten, soms voelde het als het begin van de lente. Bedankt toffe bende.
Jaak S.
..
Zaterdag 17/02/2024 10u00 LukOil Hannuit 2 Moto's Weiswampach GHLux 303km - Marc W.
Aangezien ze zondag minder goed weer gaven en de geplande rit geannuleerd was, dan maar op zaterdag. 10u00 Erwin stond al klaar aan de LukOil Hannuit. Ongeveer dezelfde route gebruikt als 11/02 naar Wibrin Eerste stop was Brasserie Les Hazalles in de buurt van Barvaux. Deze Vlaamse dame verwelkomde ons hartelijk. In Wibrin dan richting GHLux genomen via Houffalize, Boxhorn naar de tweede stop Fonck in Weiswampach. Aangezien we wat laat waren was de soep al allemaal verkocht. Dan maar geswitched naar de patisserie met thee en koffie. Hier was zelf de zon erdoor gekomen met een 13 graden. De terugweg iets wat meer standaard, nl. via Vielsalm , Werbomont, Ellemele, Hamoir, hier derde stop, Nandrin naar Hannuit. 17u00 hier iedereen zijn eigen richting nar huis. Mooie rit geweest, om nog eens te rijden!, wegen nagenoeg droog en van 's middag het zonnetje erbij. Erwin bedankt voor het gezelschap.
Marc W.
..
Zondag 11/02/2024 10u00 1 moto Wibrin 270km - Marc W.

De gegevens van deze rit 25 km snelweg goed berijdbare wegen, wel een stukje weg met modder en nat wegdek. Met deze gegevens en weersvoorspelling mogelijk regen ? Dit was geen spek voor mijne bek om deel te nemen in deze omstandigheden. Blijkbaar was ik niet de enige met deze gedachten. De foto's waren klaar en duidelijk > natte verharde weg > en zeer vuile moto. Dit alles is voor Marc geen reden om niet te gaan toeren Danny D (verslag van Marc volgt)


10u00 Hakendover, wegens minder goed weer, was er niemand te zien. Dan maar snel richting Hoei. Via smalle en soms zeer smalle weggetjes via Ochain naar Durbuy. Hier op de motoparking een picknick gehouden. In Barvaux nog wat smallere weggetjes gezocht en zelf een tunneltje gevonden. Brasserie Les Hazalles was gesloten, goed dat we warme soep bij hadden. Dan richting Erezée via Beffe en Marcoury naar Wibrin. Hier stop in de bossen, veel water hier langs de weg tussen de bomen. Dit is het zuidelijkste punt van de rit en dus terug naar het noorden via Manhay, Erezée en Hamoir. Hier richting Flemalle en Luik naar huis. Aangezien ik alleen was, was het niet nodig om terug naar Hannuit te rijden. Juist 270 km gereden, mooie weggetjes ontdekt en bijgehouden voor hergebruik. Wegen maar licht nat of soms zelf droog.
Marc W.
..
Zondag 4/02/2024. Met 5 moto's Harze 210 km - Jaak S.
Onze lokale weerman op WhatsApp gaf een droge dag. Van het moment dat we over de taalgrens kwamen, kenden ze het woord droog niet meer. Motregen, en dit voor de rest van de toer. (220 km).Dit kon echter Henri, Benny, Marc, Dominique en ik niet weerhouden om verder te rijden.E40 tot aan het vliegveld van Luik, waar we” de start en landingsbaan” kruisten. Daar onze eerste stop, niet dat het koud was, maar koffie doet de innerlijke mens verwarmen. Via Val Saint Lambert en Plainevaux naar Esneux. Deze keer daar gene stop. Aywaille, Werbomont, naar Les deux Ris. Een missing van de rittenleider, afslag gemist en gecompenseerd via een alternatieve weg, deed ons een paar km Off Road rijden. Door een prachtig bos, wel wat glibberig maar iedereen zijn moto goed onder controle, terug op de juiste weg geraakt. Gelukkig geen Gold Wing en Harley onder de aanwezigen. Richting Bomal sur Ourthe naar Ouffet. 2de stop, een gekende plaats. Ondertussen mijn warmte broek een standje hoger gezet, maar een dringende stop drong zich op. Mijn gat was aan het verbranden En niemand om te blazen. De stekker er maar uitgetrokken dan. Via Nadrin, Villers Le Temple naar Amay, Braives via E42 naar Hannuit. Op de markt stonden verschillende tractors, en het was er woelig. De laatste stuiptrekkingen van de protesterende boeren, hopelijk hebben die acties wat opgebracht. Na twee koffie 's en goed opgewarmd naar huis. Wat regen houdt de Kwasimotos niet thuis. Bedankt voor het toffe gezelschap.
Jaak S.
..
Zondag 28/01/2024 met 13 moto's Dorinne 166 km - Jaak S.
13 moto’s vertrokken onder een prachtige hemel met 12 gr. Via Opheylissen, Orp, Brachon  Forville, Nameche.Vallei van de Sanson, een klein riviertje van amper 16 km lang. Deze pittoreske vallei, op een steenworp van Thon, is erkend gebied van groot biologisch belang “Nature 2000”.Crupet naar Dumal, eerste stop. Geen geklaag van de temperatuur het was echt lekker tuffen. Dorinne, Spontin Gesves, Ohey tot Andenne. Waar de terrasjes al goed vol zaten. In Hannuit onze tweede stop, op de gekende plaats, parkeerplaats genoeg. De zon gaat langzaam onder, het begint fris te worden. Via Lincent huiswaarts.
Jaak S.
..
Donderdag 04/01/2024  10u00 2 moto's Weiswampach GHLux 298km - Marc W.
10:00 Lukoil Hannuit, Jean KTM stond al klaar, maar als ik korter kwam was het niet meerJean KTM maar Jean GS. Hij stond te blinken langs zijne blinkende R1300GS .Er was geen GPS route voorzien, dus was het on_the_fly rijden en het doel was vooral via kleine en piepkleine wegen. Via Oteppe  naar Huy, via N698 drukke centrum van Huy gebypassed en verder via Tohogne  en Dochamps naar Tavigne. Via Limerlé GHLux binnen gereden, en binnendoor  naar Weiswampach voor broccolisoep.Na de soep een snelle tankbeurt en binnendoor naar Gouvy en Werbomont.  Er was nu een iets droger spoor gekomen door de wind en water zonneke , dus kon het gas er helemaal op, de 1250 en de 1300 waren in hun sas ;-)Nog een ommetje via Xhoris en Hermalle-sous-Huy richting Hannuit.  15:30 Afscheid genomen aan LukOil Hannut. We  hebben beiden genoten van deze eerste 2024 ZEER vlotte rit. Op naar de volgende.  Dank u Jean GS voor het geselschap.
Marc W.
..